Жълт код за силен вятър в Източна България

Източник: iStock

Предупреждението е за 13 области

Жълт код за силен вятър в Източна България обявиха от НИМХ.

Предупреждението е издадено за 13 области - Русе, Силистра, Добрич, Търговище, Разград, Шумен, Варна, Стара Загора, Сливен, Бургас, Ямбол, Хасково и Кърджали.

Днес над по-голямата част от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. След обяд и до полунощ на много места, главно в Западна и Централна България ще има краткотрайни валежи с гръмотевици, в югозападните райони са възможни интензивни явления.

Ще бъде ветровито, с умерен, в Източна България до силен североизточен вятър. Максималните температури ще са предимно между 29° и 34°.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Значителни ще са валежите в масивите от Югозападна България. Ще духа силен източен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 22°, на 2000 метра - около 14°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Максималните температури но въздуха ще са между 27° и 30°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK