Жълт код в 14 области за силен вятър, на места отново ще вали

Снимка: Infomreja.bg, архив

Жълт код е обявен в 14 области заради очакван силен вятър.

Той е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Габрово, Велико Търново, Ловеч, София-град, София-област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик и Пловдив. 

Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за юни. Ще има и разкъсвания на облачността, но ще има и превалявания, временно интензивни, а и на места, главно в източната половина с гръмотевици, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

На отделни места в Северна България и в планинските райони ще има значителни валежи. През деня вятърът от запад-северозапад ще се усили - ще бъде предимно умерен, в западната част на Дунавската равнина и в Горнотракийската низина и временно силен.

Температурите слабо ще се повишат и максималните ще бъдат между 23° и 28°, в София около 22°. По-късно през деня от запад облачността ще започне да намалява.

Над планините ще облачността ще е по-често значителна, след обяд купесто-дъждовна. Ще има валежи и гръмотевици. Ще духа умерен и силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 17°, на 2000 метра – около 10°.

Над Черноморието около и след обяд ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Преди обяд ще има временни намаления на облачността. Ще духа умерен западен вятър. Максимални температури по крайбрежието 24-25°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. /OffNews/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK