Жълт код в цялата страна за бури, порои и градушки

Снимка: Георги Манолев

Днес ще има по-често значителна облачност, предимно купеста и купесто-дъждовна. В много райони в  цялата страна ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури, на повече места и по-интензивни в следобедните часове, съобщава bTV.

Остават условията за локални порои и градушки. От север ще проникне малко по-хладен въздух и дневните температури ще са малко по-ниски - между 23° и 28°.

По Черноморието ще бъде предимно облачно. В часовете преди обяд  само на отделни места ще превали, докато след обяд в много райони ще има валежи и гръмотевична дейност. Има условия за локални интензивни валежи и градушки. Ще духа слаб до умерен север-североизточен вятър.

Максималните температури на въздуха от 24° до 27°. Температурата на морската вода е от 23° до 25°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще бъде предимно облачно и дъждовно. Главно в следобедните часове ще има гръмотевична дейност. Вятърът ще е слаб до умерен от север-северозапад. По-хладно с максимална температура на височина 1200 метра – около 18°, на 2000 метра – около 11°.

И в понеделник на много места в страната ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Ще се запазят условията за локални интензивни валежи и градушки. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 23° и 28°.  

Във вторник и сряда валежите ще намалеят като обхват и интензивност, ще има и повече слънчеви часове. Все пак през първия ден в Рило-Родопската област са възможни значителни количества. Вятърът ще е от изток-североизток, в Източна България - умерен. Температурите ще се повишат и в сряда, когато в повечето райони ще се задържи без валежи, максималните ще са между 28° и 33°.

В четвъртък отново се повишава вероятността за следобедни краткотрайни валежи и гръмотевични бури, на повече места и по-съществени като количество – в планинските райони от западната половина на страната. Дневните температури - почти без промяна.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK