Жълт код в цялата страна

Снимка: Infomreja.bg

Жълт код за дъжд и снеговалежи е обявен за цялата страна на 19. ноември. Над Западната половина от страната снеговалежите продължават.

Очаква се през нощта на места да се натрупа и първата снежна покривка за сезона – около 10 см. В планините до 15. В Източна България пък валежите са от дъжд. Там се усеща и студен, силен североизточен вятър.

Снеговалежи ще има в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, София - град, София – област, Перник и Кюстендил. Тук се очакват количества между 10 и 25 л/кв. м., а снежна покривка в планинските райони - до 10 см.

През втората половина от деня валежите от югозапад ще спират. В четири области - Благоевград, Пазарджик, Пловдив и Смолян, се очакват значителни валежи предимно от дъжд, а в планинските райони в нощните часове и от сняг.

Количествата ще са между 20 и 30 л/кв. м. Снежна покривка в планината ще бъде до 10-15 см. Интензивни валежи от дъжд се очакват в областите Кърджали, Хасково, Сливен, Стара Загора, Ямбол, Търговище, Русе, Разград, Шумен, Добрич, Варна, Бургас и Силистра. Количествата ще са между 20 и 30 л/кв.

Времето ще се задържи мрачно, студено и почти без промяна до четвъртък. /БГНЕС

 

Жъод за дъжд и снеговалежи е обявен за цялата страна на 19 ноември. Над Западната половина от страната снеговалежите продължават. Очаква се през нощта на места да се натрупа и първата снежна покривка за сезона – около 10 см. В планините до 15. В Източна България пък валежите са от дъжд. Там се усеща и студен, силен североизточен вятър. Снеговалежи ще има в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, София - град, София – област, Перник и Кюстендил. Тук се очакват количества между 10 и 25 л/кв. м., а снежна покривка в планинските райони - до 10 см. През втората половина от деня валежите от югозапад ще спират. В четири области - Благоевград, Пазарджик, Пловдив и Смолян, се очакват значителни валежи предимно от дъжд, а в планинските райони в нощните часове и от сняг. Количествата ще са между 20 и 30 л/кв. м. Снежна покривка в планината ще бъде до 10-15 см. Интензивни валежи от дъжд се очакват в областите Кърджали, Хасково, Сливен, Стара Загора, Ямбол, Търговище, Русе, Разград, Шумен, Добрич, Варна, Бургас и Силистра. Количествата ще са между 20 и 30 л/кв. Времето ще се задържи мрачно, студено и почти без промяна до четвъртък. /БГНЕС
 

Жълт код за дъжд и снеговалежи е обявен за цялата страна на 19 ноември. Над Западната половина от страната снеговалежите продължават. Очаква се през нощта на места да се натрупа и първата снежна покривка за сезона – около 10 см. В планините до 15. В Източна България пък валежите са от дъжд. Там се усеща и студен, силен североизточен вятър. Снеговалежи ще има в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, София - град, София – област, Перник и Кюстендил. Тук се очакват количества между 10 и 25 л/кв. м., а снежна покривка в планинските райони - до 10 см. През втората половина от деня валежите от югозапад ще спират. В четири области - Благоевград, Пазарджик, Пловдив и Смолян, се очакват значителни валежи предимно от дъжд, а в планинските райони в нощните часове и от сняг. Количествата ще са между 20 и 30 л/кв. м. Снежна покривка в планината ще бъде до 10-15 см. Интензивни валежи от дъжд се очакват в областите Кърджали, Хасково, Сливен, Стара Загора, Ямбол, Търговище, Русе, Разград, Шумен, Добрич, Варна, Бургас и Силистра. Количествата ще са между 20 и 30 л/кв. Времето ще се задържи мрачно, студено и почти без промяна до четвъртък. /БГНЕС

Прочети още на: http://www.bgnes.com/bylgariia/obshchestvo/4622106/

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK