Жълт код в 6 области заради интензивни валежи

Снимка: Infomreja.bg, архив

Жълт код е обявен за 8 март в 6 области на Южна и Югозападна България заради интензивни валежи от дъжд, предаде БГНЕС.

Кодът е в сила за областите Благоевградска, Пазарджишка, Пловдивска, Смолянска, Кърджалийска и Хасковска. В тези области ще има значителни валежи от дъжд, в планините над 1500 м от сняг.

Очакваните количества са около 15-30 л/кв.м. За останалата част от страната е обявен зелен код. Валежи ще обхванат цялата страна. С прекъсвания ще превалява през целия ден.

Значителни по количество ще са главно в Рило-Родопската област, но и в отделни райони на Западна България ще са интензивни и придружени с гръмотевици. Вечерта валежите ще отслабват.

В Североизточна България ще остане без валежи, а през деня и на места облачността ще се разкъса, уточниха от НИМХ. Ще духа до умерен, в източните райони временно силен източен вятър.

Минималните температури ще са между 4° и 9°, максималните предимно между 10° и 15°. В планините ще бъде облачно, с валежи от дъжд, над 1500 метра - от сняг.

Значителни ще са валежите в Рило-Родопската област и в западните части на Стара планина. Ще духа умерен до силен, по високите и открити части временно бурен вятър от изток-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра около минус 1°.

По Черноморието ще бъде предимно облачно. Дъжд ще вали само в крайните южни райони, а в крайните северни - облачността ще намалява. Ще духа умерен до силен вятър от изток-североизток.

Максималните температури ще са 9-11°. Температурата на морската вода е около 6°. Вълнението на морето ще бъде около 3 бала. /БГНЕС/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK