Журналистката Мария Чернева – в помощ на НПГ репортерите от Гоце Делчев

Снимки: НПГ "Димитър Талев"

В рамките на проекта „Журналисти в училище“ на Работилница „Фондация за граждански инициативи“, дългогодишната репортерка на БНТ - Мария Чернева, се срещна с ученици от НПГ „Димитър Талев“ – Гоце Делчев, част от които са репортери на училищния вестник „Светилник“.

Темата на срещата -  „Фалшивите новини“, провокира интереса на младите хора, които активно участваха в диалог за белезите, по които да се разпознават фалшивите новини, за разпространението им и последиците от тях. Събраните от учениците фалшиви новини в социалните мрежи станаха предмет на онлайн обзор.

На срещата бяха обсъдени и други журналистически теми, които повишиха медийната грамотност на гимназистите и бяха полезни за НПГ репортерите.

Журналистката Мария Чернева благодари на учениците за тяхната активност. Тя сподели намерението си да се върне с камера, за да заснеме работата на НПГ репортерите по списването на вестника. Обект на нейното внимание ще бъде и предстоящото състезание между осмите класове на тема:  „Вирусът „Фалшиви новини“! Имунизирайте се!“

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK