Събраха 45 000 лева за операцията на параатлета Мустафа Юсеинов

Снимка: личен архив

Параолимпиецът, състезател на казанлъшкия спортен клуб „Даниела Тодорова“, има надежда да проходи. Сумата за операцията му почти е събрана, съобщава БТА.

Дарителска акция набра общо 45 000 лева, нужни са още около 5 000 лева.

В благотворителната инициатива за събиране на средства за лечението на Мустафа се включиха хиляди хора от цялата страна и българи от САЩ, Англия, Германия. Дарителски акции бяха организирани от негови приятели в Мадан и в родното му село Борино. Мустафа Юсеинов живее и тренира в Мадан, но води подготовката си в Павел баня заедно със съотборниците си от казанлъшкия клуб Ружди Ружди и Даниела Тодорова.
 

Лечението ще предприеме специализирана клиника в Истанбул. Лекарите в нея уверяват, че с поставянето на импланти за изправяне на гръбначния стълб Мустафа ще има възможност отново да ходи.

Юсеинов има редица призови класирания в международни турнири, Световни игри и първенства. Дори и обездвижен, Мустафа показва дух за победа, продължавайки напред като състезател в дисциплините за хора с увреждания. Към множеството медали и отличия от национални и международни състезания, параолимпиецът прибави през 2015 г. и титлата световен шампион в дисциплината хвърляне на копие.

От шампионата на планетата в Англия е четвърти в хвърлянето на копие.

Прикован е към инвалидната количка от 1992 г., след инцидент в мина в Мадан, когато е само на 21 години. Към спорта за хора с увреждания се насочва в 2013 г., когато среща в Павел баня Радостин Тодоров и сестра му Даниела.

Всеки, който има възможност, може да помогне на Мустафа, като преведе сума по дарителската му сметка.

МУСТАФА АХМЕДОВ ЮСЕИНОВ СМЕТКА:02/0000000002816279 Валута:BG IBAN:BG33STSA93000002816279 BIC:STSABGSF

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK