Журналистически похвати в Разложката гимназия развълнуваха ученици и учители

Снимка: Infomreja.bg

Професия журналист или как един възпитаник на Разложката гимназия се върна в училище години след завършването си.

В топлата прегръдка на СУ „Братя Каназиреви“ днес бе приютен репортер на ИНФОМРЕЖА, който се срещна с учениците от 9. В клас.

Дискусията бе организирана под ръководството на госпожа Бранкова – учител по история, и госпожа Кирева – класен ръководител и преподавател по математика.

На срещата бяха обсъдени основните похвати в журналистическия текст и фоторепортерството, а причината за събитието бе една задача от учебника по история, свързана със създаването на вестник.

Учениците доказаха, че са изключително амбицирани и организирани и в скоро време подготвят една изненада за цялото училище, която и ИНФОМРЕЖА ще запази в тайна.

Важно е, че децата се занимават с полезна за тях дейност и не убиват време в неконструктивни неща, сподели госпожа Бранкова.

Самата гимназия е име, доказало се с времето и авторитета на преподавателите, за които в спомени разказа и нашия репортер пред учениците.

За успелите говори и Стената на славата на втория етаж в училището, където са изложени малка част от ликовете на доценти и професори, лекари и автори.

В преддверието преди учителската стая пък цялата стена с грамоти радва окото на гордите ученици и учители.

Къде е разковничето за този успех? В неуморния труд, казва зам.-директорът госпожа Кацарска, чийто живот е преминал в гимназията – нейният и този на съпруга ѝ.

„Тук учиха и моите деца, тук работим и ние, които дадохме общо за живота на гимназията 100 години, толкова на колкото е тя!“

Нищо у преподавателите не се е променило, остава тяхната строгост, остава и тяхната доброта, а съвременните деца се стараят да продължат името на гимназията с гордо вдигнати глави.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK