Журналисти залесяват с бял бор горски терен в ДЛС „Дикчан“

инж. Пламен Поюков - директор на ДЛС „Дикчан“, снимка: Краси Терзиева, infomreja.bg

Повече от 30 журналисти от регионални и национални медии този петък ще се включат в кампанията „Дни на отворените врати“ по Програмата за развитие на селските райони.

Акцията под мотото „Да засадим заедно по едно дръвче“ ще бъде проведена на територията на Държавно ловно стопанство „Дикчан“ – с. Сатовча.

Залесяване с бял бор на горски терен в близост до разсадника на ловното стопанство, съобщиха от пресцентъра на земеделското министерство.

Директорът на ДЛС „Дикчан“ инж. Пламен Поюков потвърди новината и поясни, че от днес е започнала подготовката както на разсадъчния материал, така и по избора на терена, който журналистите ще залесят в петък.

Предстои да бъдат представени и дейностите по две мерки от Програмата за развитие на селските райони, по които работи ДЛС „Дикчан“. Стопанството има реализиран проект за залесяване и облагородяване на горски терен в близост до село Ваклиново и наскоро спечелен проект за залесяване на територията на ловното стопанство с бреза.

В района на селата Сатовча, Ваклиново и Кочан се намира единствената семенна база на бреза в България, която заема площ от около 30 000 декара. Според спечеления проект от ДЛС „Дикчан“ се предвижда залесените площи с бреза да се увеличат драстично и да бъдат осигурени подходящи условия за отглеждане и съхранение на посадъчен материал.

В близките месеци ще обявим конкурс за избор на изпълнител, след което ще стартираме изпълнението и на този проект, съобщи за ИНФОМРЕЖА директорът на ДЛС „Дикчан“ инж. Пламен Поюков.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK