Руският патриарх Кирил идва в България за 3-ти март

Снимка: Уикипедия

Патриархът на Москва и цяла Русия Кирил ще посети България в началото на март, обяви говорителят на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от агенция ТАСС.

„За участие в главните тържества по случай 140 години от освобождението на България от османско иго в резултат на Руско-турската освободителна война (1877-1878 г.) в страната се предвижда визита на патриарха на Москва и цяла Русия Кирил. Програмата на визитата се подготвя“, каза Захарова.

Тя допълни, че Русия и България „като цяло имат активни контакти по линия на парламентите, църквите и различни институции“. „Плодотворно се развива сътрудничеството на регионално ниво, има напредък в търговско-икономическите връзки“, добави говорителката на руското МВнР.

Преди време се заговори, че за националния празник у нас ще дойде руският президент Владимир Путин. Впоследствие тази информация не бе потвърдена, макар че според дипломати е много вероятно да има визита през 2018-а. На 3-ти март Русия ще е в разгара на президентската изборна кампания - вотът е насрочен за 18 март.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK