На официална церемония ще бъде обявено „Училище на годината – Благоевград 2018“

Снимка: Infomreja.bg

За поредна година две учебни заведения от Благоевград ще бъдат удостоени с отличието „Училище на годината“.

Официалната церемония ще се проведе на 23 май в зала „Пейо Яворов“ от 19.00 часа. По традиция, програмата ще започне с почетно шествие на знамената от 18.30 часа, което ще тръгне от Съдебната палата в града, ще премине през Градската градина и ще стигне до входа на Регионална библиотека „Димитър Талев“.

Кулминационната част от програмата е предаването на знамето от миналогодишните победители на новите призьори. В залата, освен обявяването на училищата победители,  ще бъдат наградени и дейци за приноса им в развитието на културата, образованието и науката  в община Благоевград.

Както всяка година и тази кметът д-р Атанас Камбитов ще даде специален прием за дейците на културата, образованието и науката. Той ще се проведе в същия ден  в зала “22 септември” от 21:00 часа.

През изминалата 2017 година III ОУ „Димитър Талев“ заслужи приза „Училище на годината“ в първа възрастова група – от 1. до 7. клас. Във втора възрастова група за носители на златното отличие беше определена Национална хуманитарна гимназия – Благоевград.

Състезанието „Училище на годината“ има за цел да покаже колко будни, умни, дейни и старателни са възпитаниците на благоевградските учебни заведения, колко добро образование получават под ръководството на техните учители.

Един от важните акценти е посланието, което оставят съвременните будители на Благоевград - културните и образователни дейци.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK