Журналист: МВР изостава, прекалено нагло е посред бял ден да се убиват хора в София

Снимка: Булфото

Уви, за съжаление, годината започва така – от цяла седмица се прехвърляме от криминални теми на криминални теми. Това каза пред БНР журналистът Стефан Ташев в коментар на убийството на бизнесмена Петър Христов. Като определи случилото се като чисто поръчково убийство, Ташев посочи: "Става дума за директно поръчково убийство на известен бизнесмен.

Това престъпление е изключително нагло - посред бял ден, на оживено място, изстрели от кола…" Според журналиста, МВР сякаш изостава от престъпността: "Две жестоки убийства се случват в рамките на една седмица…Прекалено нагло е посред бял ден да се убиват хора в центъра на София". Има очевиден недостиг на качествени хора в МВР и това се усеща, отбеляза Ташев: "Сякаш го бяхме позабравили този сюжет – с убийства на хора посред бял ден, но очевидно се връщат към момента". Стефан Ташев припомни още, че неразкритите поръчкови убийства са над 150.

Относно развръзката на случая с жестокото убийство в Нови Искър и откритото тяло на издирвания като извършител Росен Ангелов журналистът допълни: "За мен остава все пак малко неясно как този човек уби сам 6 души, въпреки че сега го изкарват българският Рамбо. Сякаш нещо се напасва впоследствие". Системата на издирвания в България с тази методика от 60-те години няма как да продължи да работи в МВР, категоричен бе Ташев: "Да се измислят подзаконови промени, ако трябва.

Ако трябва - това е мое мнение, разбира се - да се намерят частни структури, които да свършат тази работа на държавата, защото държавата не умее. Както е в доста държави западни и в Съединените щати - така наречените "ловци на глави", те да ги издирват тези хора срещу заплащане, след като държавата не умее, няма капацитет да свърши тази работа и тук престъпници се разхождат на свобода". Димитър Зоров от Асоциацията на млекопреработвателите изключи вероятността убийството да е свързано с дейността на простреляния бизнесмен, защото по думите му в този бранш няма голям хляб, за да се стига до убийства: "Изключвам тази вероятност, защото млечният бранш, и особено преработвателният, от няколко години в него не се реализират печалби и не е интересен, за да формира печалби и оттук - да има някакви големи разпределения на пари, пазар и така нататък".

Запитан какъв знак е мястото на убийството, Димитър Зоров каза: "За мен това е много лоша новина, няма значение на кого се е случило. Това не са добри сигнали. Не че не се случва в другите страни, навсякъде по света се случва. Но в края на краищата държавата е тази, която с разследващите си органи трябва да пресече, ако има такава тенденция към възобновяване на нещо, което беше характерно допреди десетина години".


 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK