Жребий определи 7-те двойки, които получат подпомагане по Кампанията „Посади надежда”

Снимка: МЗХГ

Кандидатстващите са били 40 двойки, като 29 от тях отговарят на условията, зададени в инициативата

 „В кампанията „Посади надежда” вложихме много надежда като екип и инициатор и се радвам, че бяха закупени 6910 елхички. Надявам се следващата година да бъдат още повече живи елхички“. Това каза министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева по време на тегленето жребия за определяне на 7-те двойки с репродуктивни проблеми, които ще получат подпомагане по Кампанията „Посади надежда”.

По думите й, за всички закупили живи елхички, предстои да бъдат обявени местата, където през пролетта ще могат да засадят дръвчетата. „Надявам се кампанията да набира повече съмишленици като начин на живот и като отношение към природата и обществото, затова че трябва да помогнем и дарим надежда, на този, който има нужда от нея“, каза министърът.

Радина Велчева, основател на Фондация „Искам бебе“, обобщи, че кандидатстващите в кампанията са били 40 двойки, като 29 от тях отговарят на условията, зададени в инициативата. „Единственото условие за нас, като организация, беше участващите да нямат право да се възползват от държавно финансиране т.е да може парите, които са събрани по кампанията да са за семейства, които се нуждаят от донорски генетичен материал“, поясни Велчева.

Тя благодари на министър Танева и нейния екип за възможността кампанията да бъде осъществена и я определи като успешна в национален план. Седемте двойки, които бяха изтеглени чрез жребия са:

1. Камелия Георгиева Борисова и Красимир Фанкинов Данчев

2. Живка Грозева Петрова и Христо Димитров Колев

3. Величка Цветанова Хинрикс и Фритуерих Хинрикс

4. Климентина Стефанова Керкенкова и Слави Георгиев Керкенков

5. Евелина Петрова Рангелова и Светослав Валериев Трифонов

6. Пенка Панова Рошлева и Владимир Стоянов Данаилов

7. Таня Георгиева Желязкова и Петър Душев Петров

Като резерва бяха определени още три двойки:

1. Ана Георгиева Иванова и Виктор Станоев Сеферинкин

2. Виолета Георгиева Дончев и Иван Иванов Арнаутски

3. Виктория Светославова Тодорова и Живко Василев Тодоров

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK