"Младостта на Балканите" засиява в Сандански

Снимка: Oбщина Сандански

От 16. до 19. ноември в Сандански ще се проведе XХIII издание на Балканския младежки фестивал “Младостта на Балканите” (БМФ).

Водени от целите на Балкански младежки фестивал „Младостта на Балканите”, за 23-та поредна година искаме да покажем, че младите хора от България, балканските страни и Европа имат желания да се опознаят, да обменят информация, да разширят контактите си в цялото разнообразие от интереси и проблеми, умения и възможности за изяви и сътрудничество. Младите хора обичат разнообразието, приемат предизвикателствата и харесват да се забавляват, докато се трудят и творят заедно, да представят, показват, разпространяват и популяризират посланията си по атрактивен, разбираем и незабравим начин.

Благодарение на Балкански младежки фестивал, идеята за "Балкани без граници" – граници, изградени от предразсъдъци, стереотипи, недостатъчно познаване и разбиране на другия – има отражение в многобройните приятелства и партньорства, които продължава да създава, като през изминалите 22 години, в него са участвали над 12 700 младежи от 27 страни, от цяла Европа.

През 2018 г., 23-то издание на фестивалът е различен, защото поставяме акцент върху талант и творчеството на наши дългогодишни добровлци - художници, музиканти, фотографи, които ще представим в изложби и работилници. Освен това, тридневната фестивална програма е съчетала в себе си таланта на музиканти и също толкова невероятни танцьори, които ще се преборят за наградата на Кмета на Община Сандански в танцовият конкурс Just Dance Competition! Конкурсът се провежда в три танцови категории, в които се излъчват победители от престижно жури и публика: народни танци; джаз, балет, модърн, контемпорари; хип хоп и брейк.

Двадесет и третото издание на фестивала се организира в партньорство и с подкрепата на: Община Сандански, Дневен център „Св. Неделя”, Хип-хоп формация The Hopers при НЧ „Отец Паисий-1919” -  Сандански, JAR computers и др.

ФЕСТИВАЛНА ПРОГРАМА

><><>< 16 НОЕМВРИ – ПЕТЪК ><><><

17:30 – Фестивално дефиле - Интерхотел Сандански – ул. Македония – пл. “България”

18:30 – Балканско младежко хоро - пл. “България”

19:00 – Откриване на 23-ти БМФ – Дом на културата-Сандански

><><>< 17 НОЕМВРИ – СЪБОТА><><><

11:00 – Откриване на изложба - КАФЕ БАР АЙСБЕРГ

11:30 – Работилници за рисуване с естествени материали, Представяне на книгата „Ангелска страст” – КАФЕ БАР АЙСБЕРГ

17:00 – Откриване на изложба на фотографии - АРХЕОЛОГИЧЕСКИ МУЗЕЙ

18:00 – Фестивална програма: JUST DANCE COMPETITION, изпълнения на поп-рок изпълнители и танцьори – Дом на културата-Сандански

><><><18 НОЕМВРИ – НЕДЕЛЯ><><><

11:00 – Откриване на изложба с живопис, работилница за рисуване с естествени материали – КАФЕ БАР АЙСБЕРГ

18:00 – Фестивална програма и закриване на фестивала: изпълнения на поп-рок изпълнители и групи, награждаване

><><><19 НОЕМВРИ – понеделник><><

10:00 – Изпращане на участниците - пл. “България”

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK