Йовковата „Боряна” на благоевградска сцена

Снимки: ДТ "Никола Вапцаров"

Едно от най-успешните представления в репертоара на ДТ „Н.Вапцаров“ – Благоевград от 2014 година, ще бъде представено на 9 май /вторник/ от 19:00 часа.

Пепа Манева, в ролята на Боряна, е цветният герой, който ще разкаже приказка за доброто, но този разказ ще е и за войната между любовта и парите, която, уви, има все тъй съвременно звучене.

Именно Боряна спасява Златил (Николай Кимчев) от греха и тъмнината на собствените му страхове – синовете му, кражбата, хората и дори смъртта. Цветното „петно” на сцената – Боряна, внася топлина в един нещастен дом, носи радост и спасява всички. Спасява ги от самите тях, от сивотата, от природата им.

Борбата за духовното извисяване и свобода на човека с материалното му заробване от силата на земното притегляне. Ярки, колоритни, автентични българи разкриват тази жестока драма, като ни докосват до най- дълбоките корени на националния архетип.” Бойко Богданов, режисьор

Постановка и музикална среда БОЙКО БОГДАНОВ

Сценография,костюми и мултимедия ЦВЕТА БОГДАНОВА 

УЧАСТВАТ /по автора/:

Пепа Манева, Николай Кимчев, Кънчо Кънев, Георги Манев, Илия Павлевчев, Биляна Дилкова, Жанет Керанова, Андраш Кончалиев, Теодор Куков, Александър Митев

Билети на касата на Драматичен театър "Н.Вапцаров" - Благоевград или в мрежата на bgbileti.com.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf