Кресна и София обмениха добър административен опит

Снимки: Община Кресна

"Развитие на пряката демокрация в община Кресна" бе мотото на срещата

Вчера в Столична община се състоя среща за обяна на опит по проект "Развитие на пряката демокрация в община Кресна".

Домакините от Столична община, в лицето на Венера Милова - директор на Дирекция Админстративно обслужване, Мария Николова - главен юрисконсулт, Стоян Бомбов - ръководител на Контактен център, Димитрина Герасимова - ВРИД АПА и ГРАО, и Брислав Панайотов - директор на Дирекция "Информационно обслужване и технологии", бяха изключително отзивчиви и запознаха своите гости с работата в най-голямата община на България в продължила повече от два часа динамична и полезна дискусия.

За експертите по проект "Развитие на пряката демокрация в община Кресна" и служителите на община Кресна най-впечатляващо беше представянето на дейността на Контактния център на Столична община. Уникален като структура, технологични решения и възможности, Контактният център обслужва денонощно гражданите на Столична община, като им дава възможност да информират незабавно администрацията за абсолютно всичко, което може и си струва да бъде във фокуса на нейното внимание.

Гостите от Кресна също имаха с какво да впечатлят своите домакини. Инж. Владимир Филипов - експерт по проект "Развитие на пряката демокрация в община Кресна", представи някои авангардни технологични решения, в областта на социалните услуги и здравната превенция, които предстои да бъдат внедрени в община Кресна и биха довели до качествено нов тип обслужване и грижа за гражданите на малката община в полите на Пирин.

След срещата, гостите от Кресна имаха възможност да посетят Контактния център на Столична община, за да се запознаят на място с напрегнатата и изключително отговорна работа на служителите, както и да им задават въпроси.

Това е втора обмяна на опит по проект "Развитие на пряката демокрация в община Кресна", след проведената на 27.08.2019 г. среща в Благоевград и е отлична възможност за служителите на община Кресна да вземат най-доброто от работата на водещи общини в България.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK