Йорданка Калистрина представи третата си стихосбирка

Снимка: Община Банско

Деня на народните будители бе отбелязан с представяне на книга в библиотека "Ангел Балев" при читалище "Никола Вапцаров-1894"- Банско.

Третата стихосбирка на Йорданка Калистрина "Прозрения - полетите на сърцето" "дойде" на бял свят.

Авторката принадлежи на словото отдавна - като учител по български език и литература, като носител на много награди в областта на словотворчеството.Тя е първият носител на приза "Будител на годината" за 2 012г. Отличието се връчва всяка година на 1. ноември по инициатива на община Банско.

Пред аудиторията Миглена Малчова - ученичка на г - жа Калистрина, представи нейната творческа визитка.Стихове прочетоха участници от различни възрасти - Анелия Чобанова – 7 г., Ния Стоицева – 14 г., Елена Палазова, Мария Зайкова.

В книгата авторката е събрала срещите си с красивата природа, с изгревите и залезите, вплела е късчета от душата си. Във всеки стих творческите попадения са много - някои от поетичните късове силно зареждат за по-успешен и радостен ден, а други ни настройват в тоналността на носталгията. Родовите корени, Пирин и Банско - това са символите на силата, достойнството и решителността. И хората, силни като планината, която им дава подслон, живот и вечност. Завинаги заедно - хората, града и планината. Поезията ни дава възможност да проникнем още по-дълбоко във възторжения и оптимистичен поглед към природата и живота, който авторката предава и на нас.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK