Йордан Йовчев показа умения в Спортния комплекс на ЮЗУ пред погледите на десетки почитатели

Снимки: ЮЗУ

Най-успешният български гимнастик Йордан Йовчев гостува днес в Югозападния университет „Неофит Рилски“ по покана на катедра „Спорт“.

За срещата с легендата в Спортната зала на университета дойдоха десетки студенти, преподаватели и почитатели на Йордан Йовчев. Най-щастливи от посещението на Йовчев в Благоевград бяха малките гимнастици, които направиха загряващи упражнения със своя идол. След кратка загрявка с бъдещите шампиони по спортна гимнастика Йордан Йовчев направи демонстрация на успоредка.

Умения показа и националният състезател по спортна гимнастика Исус Маринов, който е студент в трети курс специалност „Физическо възпитание и спорт“ в ЮЗУ „Неофит Рилски“. В залата беше и треньорът на националния отбор по спортна гимнастика и преподавател в Югозападния университет – Александър Марков.

Йовчев разказа за първите си стъпки в гимнастиката, за пътя към успеха и за трудностите, с които се е сблъсквал.

Носителят на четири олимпийски медала, двойният световен шампион на земя и халки, участникът в шест олимпиади сподели, че още от ранна детска възраст е искал да се занимава с гимнастика и е вярвал, че ще успее. Според него най-важното за децата, които тепърва искат да се занимават със спортна гимнастика е да бъдат здрави, защото този спорт е изключително травматичен. Йовчев отбеляза, че Благоевград се развива много добре в гимнастиката и изрази готовността си да помага за развитието на спорта.

Срещата на Йордан Йовчев с десетките почитатели завърши с автографи и снимки за спомен.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK