Йордан Йовчев и Свилен Нейков сред VIP гостите на VIII турнир по гимнастика “Любчо Солачки”

Костадин Хаджигаев и Свилен Нейков, infomreja.bg

На 18 и 19 ноември зала "Скаптопара" ще бъде домакин на 8-ия международен турнир по гимнастика за купа “Любчо Солачки”. В момента върви трескава подготовка около организацията и провеждането на турнира, която основно се движи от председателят на клуба Антон Гръчки.

Както вече стана традиция надпреварата ще бъде открита от президента на БФ Гимнастика Йордан Йовчев. Той ще присъства в залата през двата дни на състезанието. Специален гост на турнира ще бъде и министърът на спорта Свилен Нейков, като неговото присъствие ще осигури областния управител Костадин Хаджигаев.

Заявка за участие в турнира за деца, юноши и девойки са подали отбори от Сирия, Тунис, Македония, Сърбия и България. Междувременно като треньор в клуба домакин работа започна Александър Марков. Той е многократен шампион на България и едни от възпитаниците на Любчо Солачки. Марков започна кариерата си в Благоевград, но  след това 11 години бе в ЦСКА, където спечели голяма част от отличията си. Той е участник на европейски и световни първенства и победител в няколко международни турнира извън пределите на страната. Александър ще бъде главен треньор в благоевградския клуб. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK