Йордан Глогов: Засега нямаме оплаквания за непревозени пътници

Йордан Глогов , снимки: Infomreja.bg

Засега нямаме оплаквания за непревозени пътници. Това каза зам.-кметът на Община Невестино, Йордан Глогов. Намелени са курсовете за селата, които се обслужват от новия превозвач, предвижда се от февруари направата и на нова транспортна схема.

„В новата транспортна схема ще бъде отразено още едно намаляване на курсовете, тъй като малко хора пътуват, превозвачите са на загуба. Надяваме се субсидията да се увеличи, за да може да сме спокойни и превозвача да може да пътува както трябва“, уточни Йордан Глогов.

Към момента не пътува автобус до селата Раково, Мърводол и Ветрен. В Раково има 14 жители, във Ветрен са 6 човека. „Хората в крайните села намаляха, няма кой да пътува и превозвача отказва да ги обслужва.

Иначе настилката е добра и може да се пътува с автобус. Специално хората от Мърводол ползват изцяло автомобили за придвижване и не предпочитат обществен транспорт“, допълни още Глогов. До Страдалово на този етап автобус ще пътува четвъртък, събота и неделя през седмица, същото се отнася и за Смоличано.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK