Двама загинаха при тежка катастрофа на пътя Бургас-Созопол

Снимка: БГНЕС

Инцидентът е отнел живота на двама водачи

Тежка катастрофа отне живота на двама души. Инцидентът е станал снощи около 22.00 ч. на пътя Бургас – Созопол, на около километър след пътен възел „Юг“ в посока Созопол.

Сблъскали са се два леки автомобила с бургаска регистрация - „Ситроен Пикасо“, управляван от 46-годишна бургазлийка, и „Фолксваген Голф 3“, управляван от 22-годишен мъж от с. Росен.

По първоначални данни ситроенът е предприел изпреварване на маршрутка от междуградския транспорт и е последван отзад от фолксвагена. Вероятно вторият автомобил е застигнал и блъснал в дясната половина ситроена, тъй като колата на 22-годишния мъж получила материални щети в предната лява част.

След допускане на пътния инцидент трите МПС спрели, като фолксвагенът и маршрутката отбили вдясно, а в лявата пътна лента останал ситроенът.

Докато водачите оглеждали възникналите материални щети по лекия автомобил „Ситроен“, автобус „Мерцедес Травега“, с турска регистрация, собственост на фирма „Ozlem Turism Sеyahat“, управляван от 33-годишен мъж от добричкото село Къпиново, поради движение с несъобразена с пътните условия скорост / мокра пътна настилка и видимост в тъмната част на денонощието/, движейки се в лявата пътна лента блъска последователно двама пешеходци и ситроена.

От ПТП на място са загинали двамата пешеходци – водачите на леките автомобили „Ситроен“ и „Фолксваген“.

Водачът на автобуса е тестван за употреба на алкохол и наркотици, но двете проби са отрицателни. Задържан е за срок от едно денонощие.

В резултат на допуснатия тежък пътен инцидент пътят Бургас – Созопол е затворен. Трафикът е прехвърлен през обходен маршрут пътен възел „Юг“ - к-с „Меден рудник“ – с. Твърдица - Маринка – кв. Крайморие“ – Созопол.

Предстои извършването на повторен оглед в светлата част на денонощието, като до тогава пътя Бургас – Созопол в района на местопроизшествието ще остане затворен, съобщават от ОДМВР-Бургас.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK