Йордан Андонов: Кадровите промени в Пиринско са брутални

Йордан Андонов, снимка: infomreja.bg, архив

Общинският лидер на ГЕРБ в Благоевград и бивш депутат Йордан Андонов излезе със своя позиция по повод кадровите промени в региона.

"Невиждан ентусиазъм за кадрови промени демонстрират управляващите. Особено след изреченото от Лютви Местан пред журналисти в НС: „Можем да отчетем известна свенливост по отношение на кадровата политика.“ Преодоляването на тази „свенливост“ със забързани темпове се наблюдава в Благоевград и региона. На обществеността бе обявено, че до седмица всички ръководители в администрацията ще бъдат заменени. Без значение от тяхната дейност досега и професионалната им компетентност.

Сред тези рокади особено пресилено и нелогично се появи назначената министерска проверка в Регионален инспекторат за образование - Благоевград. Точно в навечерието на новата учебна година, когато се приема Списък-образец № 1 за разпределение и утвърждаване на преподавателската и друга дейност в детските градини, училищата и обслужващите звена. Не загриженост за качеството на предлаганото обучение е в основата на всичко. Проверката единствено цели назначението на Огнян Соколов на всяка цена. Въпреки постигнатите успехи, въпреки публичността и прозрачносттта в институцията в последните 4 години.

Прилаганата механична математика в НС с гласовете на „Атака“ дадоха фалшиво самочуствие за агресивна кадрова саморазправа по места, която ще доведе до разбиване на модерно изградени и функциониращи структури. И то след изборни резултати за управляващите партии, които недвусмислено сочат, че не са фаворитите на обществото.

Бруталните кадрови промени в Благоевградска област започнаха с неуместното назначение на Муса Палев. Въпреки продължаващите протести срещу него, въпреки продължаващите протести и срещу кабинета, една от главните задачи на управляващите е подмяната на безспорни професионалисти. Това ще нанесе щети в дългосрочен план на държавните структури, независимо от назряващите предсрочни избори в страната".

 

КОМЕНТАРИ

до андонов19:06 - 18.09.2013
опряло ти е на газъ да ти еба майката гнусна,това което вършехте вие не беше ли същото,а сега си пий горчилката и си еби майката пияна.уволнявахте специалисти, назначавахте калинки,крадяхте на хората бизнеса и колите,сега си се разплакал като курва твойта мама гнусна-фашистка.
55555555555511:52 - 18.09.2013
Този Андонов винаги е бил в компания само с извън земните. Този психар по време на ГЕРБ грабеше и не само тогава, цял живот гледа само апашките истории. Който не го познава, той не знае за какво става въпрос. И какво се жали, който каквото си е посял това жъне. Дори управляващите в момента нищо не правят. Изглежда не са си взели поука от предишните по отношение на кадровите смени. Не знам на чий гроб сега реват ГЕРБ пардон ГРОБ!
фурията09:25 - 18.09.2013
Най-щастливия ден за мене ще бъде когато прочета,че златанов е вече минало за РИО и просветата.Дано го постигне същата участ която постигна много кадърни учители и директори благодарение на тази гад,долна и мръсна.Той си мислеше,че ще бъде вечен и ще коли и беси наред.Гнусен парцал.Така ти се пада.Даже много закъсняват управляващите.
pxi09:13 - 18.09.2013
Как да няма махане на гербаджии бе. Вие къде живеете? Ред е на Попадиин, тоя само поръчки изпълнява. Това ли се експертите и професионалистите. Златанов е същия. Преди 4 години Герб сменяха и не беше чистка, сега ги сменят и е чистка. Абе вие да не мислите ще живеете в Щатите бе селяци. Тук е България и това е зокономерност.

FACEBOOK