Йордан Андонов: Драма в ГЕРБ няма, с Хаджигаев напуснаха едва петима

Красимир Роячки и Йордан Андонов, снимки: infomreja.bg

Едва шестима членове на общинската организация на ГЕРБ са депозирали вчера молби за напускане на партийните редици, съобщи на пресконференция председателят на организацията в Благоевград Йордан Андонов.

Освен ексобластния управител и бивш областен координатор на ГЕРБ Костадин Хаджигаев, заявления за отказ от членство са подали Василка Зашева, Станимир Балев, Силвия Спасова, Петър Слатински и Методи Спасов.

Въпреки че сред първите отцепници бе посочено и името на бившия управител на ВиК - Благоевград Божидар Спасов, се оказва, че до момента той не е подал молба за напускане.

"Молбата ми е въпрос на формалност, в джоба ми е и днес ще я подам. Не аз напускам ГЕРБ, партията ме напусна", обяви пред ИНФОМРЕЖА Спасов.

Пред журналисти общинският съветник и член на ръководството на ГЕРБ в Благоевград Красимир Роячки пък бе категоричен, че няма намерение да хвърля партийна книжка. "Не виждам причина да го правя", лаконичен бе той.

"Няма драма, членството в партия ГЕРБ е на доброволни начала. Благоевградската организация е една от най-многочислените - преди изборите членската маса наброяваше 2 500, а на последното заседание на Изпълнителната комисия бяха приети нови 170 души", заяви общинският лидер Йордан Андонов.

Според него това показва, че ГЕРБ не е партия, която губи доверие. 

Андонов обаче призна, че напускането на знакова партийна фигура като Хаджигаев носи известен смут сред редиците на ГЕРБ.

"Той бе на висока партийна позиция, ползваше се с голямо доверие в средите на ГЕРБ и както Бойко Борисов каза, можем да му пожелаем само успех в новия политически проект", коментира още общинският партиен лидер.

За следващия национален форум, който ще се проведе в началото на юли, благоевградската организация ще излезе със свое предложение за член на Изпълнителната комисия на мястото на Костадин Хаджигаев.

 

Красимир Роячки и Йордан Андонов, снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

стига дееее21:54 - 09.07.2013
Драскачите да престанат с ругатните си. Вие никой не цените,не харесвате , не приемате.Себе си също. Йордан Андонов е общински ръководител в 3-та по големина в страната структура на ГЕРБ и ще продължи да израства в партийната йерархия. Защото има качествата на лидер и го заслужава !
Rodnata policia15:36 - 09.07.2013
Роячки гнидо долна ти като какъв се буташ по снимките? Като наркотрафикант ли?
odjata14:33 - 09.07.2013
Тия колко са, та "едва шестима"...? На 2500 члена /и членки/, колко вожда се падат? Така беше и е, и в администрацията- уредено куцо, кьораво и сакато на заплата! Каквито партиите, такава и държавата...
Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK