Санданското село Склаве става арена на гладиаторски битки и римски възстановки

Снимка: Infomreja.bg

Жители и гости от цялата страна ще станат свидетели на уникална историческа възстановка в Склаве. Групите „Първи италийски легион”, и „Първа тракийска кохорта” ще изнесат невероятно шоу на 18 юни от 18:00 часа в санданското село.

Във възстановката ще вземат участие около 20 реенактора /възстановчици/, включително войни, сенатори, занаятчии, гладиатори и роби.

На специално обособена арена всички ще имат възможност да се върнат назад в миналото и да надникнат в живота и битките на траките, техните занаяти, търговия... Възстановчиците умело ще покажат какво е представлявал пазарът на роби и как гладиаторите са се обучавали за битки.

Възстановките и традиционният панаир, които ще се проведат, ще запознаят туристите и местните жители с древната Антична епоха и провеждалите се тогава събития. Мястото на провеждане на уникалната възстановка не е случайно. Старото име на село Склаве е Славе от латинската дума „Slave”, което означава „роб”.

Селото е известно с тракиеца Спартак като негово рождено място и с пазара си на роби, на който е продаден самият Спартак за гладиатор.

Чрез атракцията ще се подпомогне осъществяването на възстановка на римски пазар на роби, възстановка на гладиаторска тренировка, възстановка на Римски пазар, предлагащ тракийски и римски кулинарии, различни стоки и различни фолклорни прояви като по този начин ще се утвърди древния панаир в село Склаве като привлекателно и запомнящо се място с история, легенди и обичаи.

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK