Животът на Стефан Данаилов на една сцена и пред пълен салон

Снимка: epicenter.bg

Народен театър – животът на Стефан Данаилов на една сцена и пълен салон. Невероятно преживяване!

Вчера за първи път в последните 28 години България отдава заслуженото приживе на една своя голяма личност – Стеефан Данаилов. Пуснаха големите му филми отново на екран, излезе великолепната му книга „Романът на моя живот”, видяхме документални филми с него, телевизиите се надпреварват да му гостуват в дома, да запечатат всяка негова дума, жест, мимика.
 

Снощи Народният театър събра най-заклетите му почитатели заедно с политическия елит на държавата. В залата на първия ред на първи балкон бяха Симеон Втори, президентът Румен Радев и президентът (2002-2012 г.) Георги Първанов, председателят на парламента Цвета Караянчева, президентът на ПЕС Сергей Станишев, лидерът на БСП Корнелия Нинова, зам-председателят на НС Явор Нотев, зам.председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев, министрите на културата  Боил Банов, Вежди Рашидов и Георги Йорданов. Столът на премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов обаче остана празен.

Целият интелектуален елит на нацията иизпълни салона на Народния театър. Претъпканата зала изказа преклонението си пред великия актьор и голям българин.

Легендата на бъларското кино и театър седна на почетно място сред публиката – на стола на Патриарха на българската литература Иван Вазов, от който той е гледал постановките в Народния театър.

След тържеството висшите държавници, колеги, приятели и почитатели на Лабмо обсадиха гримьорната му, за да го поздравят и да вземат автограф от него.
Ламбо заслужава всичко това. Защото той е олицетворение на живота на три поколения българи.

Една любима звезда, израсла пред очите на цяла България, вдъхновявала и вълнувала…

Ламбо беше икона, беше блян, беше вдъхновение, беше страст…

Един взривяващ талант, съчетан с божествена красота и невероятен характер.

Бог е бил щедър.

Крачеше през живота на крилете на своя чар и създаваше лента след лента, герой след герой. Правеше историята на българското кино, театър, изкуство.

Големите остават винаги Големи, независимо през какво време минават.

Това е Стефан Данаилов днес.

Затова България го почита.

И Слава Богу, че го прави приживе!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK