Живеещите в първия саниран блок поканиха кмета Камбитов на тържество

Снимка: Община Благоевград

Живеещите в първия саниран блок по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради организираха тържество в знак на благодарност към кмета на Благоеград д-р Атанас Камбитов. Те подредиха богата трапеза, на която присъстваха градоначалникът, председателят на ОбС Радослав Тасков, областният управител Бисер Михайлов и секретарят на Община Благоевград София Янчева.

„Изключително сме доволни, че именно нашият блок беше избран за старта на програмата. Резултатите вече са на лице, а ефектът от тях се усеща. Искам да пожелая на своите съседи много дълги години да се радват на това бижу”, каза домоуправителят Йордан Ценов. От своя страна кметът д-р Камбитов благодари за бързата организация и доверието от страна на живеещите в блока.            

Блок 36 в ж.к. „Ален мак” стана емблема на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради за цялата страна. Благоевград е първенец по сключени договори за саниране по Националната програма. Освен ползите за хората, с изпълнението й ще се реши и проблемът с визията на кварталите, като цветът на изолацията ще бъде уеднаквен.

За улеснение на гражданите, специалистите на община Благоевград изработиха и специални карти, на които са обозначени всички блокове с договор за саниране по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в града. За да бъде постигнат съвременен европейски облик на града, в Бюджет 2016 ще бъдат предвидени средства за облагородяване на междублоковите пространства, което ще даде съвременен европейски облик на града. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK