Жителите на Сапарева баня обидени на евродепутати

снимка: Община Сапарева баня

"Опровергавам клеветите, които неправителствени “природозащитни” организации разпространяват за туристическите инвестиции в нашата община. Лифтът „Рилски езера” е изряден, включително и документално", категоричен е кметът на Сапарева баня Сашо Иванов. Съоръжението има разрешително за ползване от 2009 г. и акт 16. Според градоначалника двата документа по безспорен начин правят ползването на лифта абсолютно законно.

Думите на кмета идват няколко дни след като делегация от евродепутати посети общината по покана на екоактивисти, изпратили петиция до Европарламента, че съоръжението е незаконно. Гостите отказали да се срещнат и да поговорят с над 300 жители на общината, събрали се пред началната станция на лифта, за да защитят инвестицията.

"Хората искаха да бъдат чути от евроизбранниците, пристигнали в Сапарева баня по клеветнически сигнали. Уви, останаха дълбоко разочаровани от пренебрежителното отношение на групата депутати", не крие възмущението си Сашо Иванов.
Особено оскърбително за местните хора било поведението на датската депутатка Маргарет Аукен.

По нейно настояване евродепутатите, включително и българските, отказали да видят  лифтовото съоръжение под претекст, че има хора наоколо. Въпреки, че множеството ги посрещнало с ръкопляскане на фона на песента „Хубава си моя горо”, те отказали да получат и документите и поставили  условие хората  да се разотидат или ще се приберат в хотела си. В крайна сметка жителите на курортната община не успели да говорят с евроделегацията.
 

КОМЕНТАРИ

save pirin15:08 - 06.07.2011
www.saverila.ludost.net ПРОТЕСТ „6:47” – ЗА ПИРИН НА 6 ЮЛИ 2011 ВЪРНЕТЕ НЕЗАКОННО УСВОЕНИТЕ 647 ДКА! Елате с колела – НДК Моста на влюбените
Код за сигурност, въведете кода sj2