Жителите на община Кочериново отбелязаха Националния празник на България - 3 март

Снимки: НЧ „Пробуда-1919“ - Кочериново

Националният празник на Република България бе отбелязан от жителите на община Кочериново с тържествено честване, организирано от Народно читалище „Пробуда-1919“ и Общинска администрация.

Честването започна с издигане на националния флаг от председателя на Общинския съвет Калин Везенков. Празничната програма продължи с изпълнение на Мажоретен състав „Бижу” при НЧ „Никола Вапцаров-1866" с ръководител Даниела Маникатова.

„Бижу” представиха ефектен танц, след което публиката се наслади на още две техни изпълнения до края на празничната програма.

Присъстващите чуха „Героите на България“ - поетичен рецитал на патриотична тематика, съвместна проява на рецитатори при СУ”Христо Ботев” и НЧ „Пробуда-1919“ - Кочериново.

В духа и традициите на българския фолклор програмата продължи с изпълнение на танцова формация ”Астеа” при НЧ „Пробуда-1919“ с ръководител Мариета Попадийна под звуците на народната песен ”Македонско девойче”.

Честването завърши с тържествено шествие под съпровода на духова музика и мажоретен състав и с поднасяне на венци пред паметника на загиналите във войните за България и паметника на двамата незнайни руски войни от председателя на Общинския съвет Калин Везенков и служители на Община Кочериново.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK