Повреден кабел остави 5 села без ток в Сапарева баня

Снимка: Infomreja.bg

В продължение на часове тази нощт екипи на ЧЕЗ Разпределение България обхождаха електропровода, който захранва с електроенергия населените места Яхиново, Червен брег, Крайници, Сапарево и Гюргево в община Сапарева баня. Причина за прекъсване на електрозахранването се оказа повреден кабел, собственост на местна бензиностанция в района на Дупница.

Дължината на електропровода и чуждите съоръжения по мрежата, които не се обслужват от дружеството, водят до затруднения при локализиране на повредите. От страна на дружеството обаче бяха положени максимални усилия за бързото откриване на причината за аварията, като работата се извършваше през нощните часове и не спря до намиране и изолиране на повреденото съоръжение.

За да подобри сигурността на електрозахранването в района и да осигури по-бързото локализиране на повредите по електропровода, компанията планира ресурс в инвестиционната си програма за 2019 г.

Веднага след като метеорологичните условия го позволят, ЧЕЗ Разпределение ще монтира  върху електропровод „Яхиново“ сигнализатори за земни и къси съединения с дистанционно предаване на данни. С това компанията очаква да се съкрати многократно времето на прекъсванията в резултат на аварии.

ЧЕЗ Разпределение вече монтира и 298 броя нови съвременни изолатори от силиконов тип върху мрежата в региона.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK