Кольо Илиев за сметището: Ако преместя суровината ставам или крадец, или убиец

Снимки: Infomreja.bg

Тази суровина е изключително ценна и струва 3 млн. лв.

Ако преместя тази суровина, която не е отпадък ставам убиец, тъй при поставянето й на сметище тя отделя изключително вредни вещества при гниене. Човек ако вдиша от тези отрови може да загина само за 15 секунди. Ако реша да я преработя, тъй като е изключително ценна като суровина, ставам крадец.

С тези думи се обърна управителят на „Феникс - Дупница“ ООД, към състав на Кюстендилски окръжен съд днес. Предстои магистратите да се произнесат по делото, тъй като в края на миналата седмица от прокуратурата внесоха протест за изменение на мярката на Илиев.

На него на първа инстанция му беше наложена парична гаранция в размер на 10 хил.лв., като по време на днешния процес защитникът му – адв. Петър Чалъмов, настоя тя да бъде изменена в подписка.

По време на съдебното заседание обвиняемият Кольо Илиев заяви, че въпросният отпадък не е негова собственост и той се намира в близост до фирмата му поне от 10 години. „Писал съм до Общината, до екоминистерството и къде ли не. Ако ми бяха дали документ аз щях да се заема да преработя тази суровина. Тя е изключително скъпа – това са блистери на лекарства от фармацевтичния завод, като при преработка биха стрували 3 млн. лв.“, категоричен беше Илиев.

От страна на прокуратурата – прокурор Валери Пенков, настоя за най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. По време на делото защитата на Илиев предостави болничен лист, от който е видно, че обвиняемият се е лекувал от бактериална пневмония. Той е бил настанен в здравно заведение в периода от 7-и до 15-и февруари.

„Смятам, че при постоянен арест обвиняемият може да продължи да получава медицински грижи. Не мисля, че здравословното му състояние трябва да е пречка при определяне мярката му за неотклонение“, категоричен беше прокурор Пенков.

В крайна сметка съдебен състав на Кюстендилски окръжен съд се оттегли на тайно съвещание за определяне на мярката за неотклонение на Илиев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK