Симеонов: Предложих на Борисов да се оттегли и друг от ГЕРБ да поеме управлението

Снимка: Infomreja.bg

Полицията е трябвало по-рано да премахне блокадите, смята лидерът на НФСБ

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов коментира в ефира на "България сутрин" премахването на блокадите на протестиращите. По думите му цели 30 дни се е изчаквало разумно решение и освобождаване на кръстовищата, но някои хора са се ожесточавали повече, извършвали хулигански действия и нарушавали закона. 

"Полицията трябваше да го направи по-рано. Лично съм отправял покана към протестиращи да си излъчат свои представители. Готов съм да разговарям с всеки, но те не желаят никакъв диалог", заяви Симеонов пред Bulgaria ON AIR и подчерта, че не си спомня за толкова дълъг период от време да са блокирани кръстовища у нас.

Според лидера на НФСБ подписката срещу блокадите е можела да доведе до контрапротест, напрежение и сблъсъци между двете групи.

Снощи протестиращи хвърляха яйца и домати по централата на НФСБ в София. Валери Симеонов се съгласи, че има грешки в управлението и посочи, че е бил един от основните критици на кабинета, но по думите му смяната на изпълнителната власт трябва да се извърши чрез избори.

"От самото начало изпълнителната власт ги предпазва - да не бъде употребено насилие спрямо тях. От другата посока са нарушени правата на другата група хора, която не знае кога ще стигне на работа или като води децата си на градина", поясни той.

"Нямам мотиви да настоявам властта да остава. Имам си достатъчно доходна друга дейност. Но не искам да подминаваме факта, че говорим за колективни решения. 4 часа сме заседавали и сме обсъдили всички варианти. Аз предложих на Борисов да се оттегли от управлението и да се постави друг човек от ГЕРБ, който да поеме управлението на Министерския съвет. Беше отхвърлено това предложение и отидохме на вариант да се спази законността. На изборите нека всеки гласува за когото желае", обяви лидерът на НФСБ./ Bulgaria ON AIR

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK