Жители на Влахи: Къде са на Бойко хеликоптерите! (СНИМКИ)

Снимка: Infomreja.bg

Огромно противоречие настъпи между жители на Влахи и щаба, от който се ръководи гасенето на пожара.

Хората от селото са повече от притеснени за къщите си. Те звъняха на 112 няколко пъти с обяснение, че няма пожарни в селото, които да гасят. От другата страна от 112 увериха, че пожарни има, даже 60 коли, които гасят, а не стоят в селото, за да ги видят хората.

Вятърът е безмилостно силен и отново огнените езици се появиха. Огънят се разразява също с огромна сила и село Влахи определено е в опасност.

Имаше словесен сблъсък между местни и полиция. Хората звъняха на кметския наместник, той им бе съобщил, че може да се върнат в селото и да защитят домовете си като помагат в гасенето. След като те отидоха при полицията, служителите им обясниха, че не могат да ги пуснат. Също така им бе пояснено, че евакуацията е с цел тяхната безопастност и че дори и да се включат в гасенето няма да помогнат с нищо.

Отново вътрешният министър Валентин Радев се включи, този път на брифинга, и поясни, че ако има желаещи доброволци, те ще бъдат разположени на местата на огнищата.

Други пожарни три екипа бяха да пътя между Ощава и Сенокос. Там отново се възпламени, но огънят бе овладян. 

В благоевградското село Горно Българчево след като стара жена е варила буркани, пламнал огън. Инцидентът станал този следобед. Радев изрично подчерта, че е време "хората да престанат с паленето на огън", особено когато обстановката е кризисна.

Пред служителите на МВР във Влахи притеснена жена питаше: "Къде са на Бойко хеликоптерите, да ги прати да гасят! Изгоряха ни къщите!".

Друг мъж с тревога каза, че е дал всичките си средства, за да си построи къща. Тя е била завършена наскоро. "Сега по-добре да изгоря с нея!"

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK