Жители на Лиляч алармират за липса на питейна вода

Снимки: ПП ГЕРБ

Потърсиха съдействие от депутата Кирил Калфин

За липсата на питейна вода в част от село Лиляч, община Невестино алармираха жители на населеното място по време на приемна на народния представител Кирил Калфин. „Говорихме с директора на ВиК по казуса. Пое ангажимент веднага да бъде пратен екип, за да се отстрани аварията“, коментира депутатът от ГЕРБ.

В рамките на приемния си ден Кирил Калфин се срещна с граждани както от Кюстендил, така и от съседните населени места. Липсата на работни места след кризата с коронавируса, имотни казуси, въпроси от социален и битов характер бяха поставени на вниманието на народния представител от ГЕРБ. С него се срещнаха също и приемни родители, които в това си качество са на граждански договори, вместо на трудови.

Те са запознали и министъра на труда и социалната политика Деница Сачева с казуса. „Ще проуча въпроса, за да видя дали мога да съдействам да бъдат на трудове договори“, каза Кирил Калфин.

"В момента се извършва ремонт на част от пътя III - 602 - от с. Коняво до с. Горна Козница", обяви също депутатът от ГЕРБ. Третокласният път свързва Кюстендилска с Бобовдолска община. Средства за извършване на ремонтните дейности бяха отпуснати само преди няколко седмици от правителството и премиера Борисов.

"На участък с дължина 12,9 км. ще бъде изцяло сменена пътната настилка, ще се извърши подмяна на мантинелите, подобряване на отводняването, възстановяване на канавките, нови пътни знаци", обясни Кирил Калфин. Срокът за изпълнение е до 1 октомври 2021 г., а отпуснатите средства са в размер малко над 8 млн. 946 хил. лв.

"Има отпуснати средства и за част от пътя I-6 през Конявската планина - от с. Цървеняно до границата с Пернишка област. Ремонтните дейности там ще се изпълняват на три етапа. Скоро предстои да започнат дейностите по първи етап - това са някъде около 5 км.", обясни още народният представител. За ремонта ще бъдат вложени около 3,5 млн. лв., а срокът за изпълнение е до 29.04.2021 г.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK