В Кочериново почетоха героите, дали живота си за свободата на България

Снимки: Община Кочериново

В Кочериново отбелязаха тържествено Националния празник на България - 3. март.

Честването на 140-годишнината от Освобождението започна с издигане на националня флаг от кмета на общината, Иван Минков, под звуците на химна на България.

Празникът продължи с изпълнение на Мажоретн състав "Бижу" към НЧ "Никола Вапцаров" - Благоевград, с ръководител Данела Маникатова.

Присъстващите се насладиха и на патриотичен рецитал за българската история - "... И нека роденият последен помни", представен от малки и големи рецитатори при НЧ "Пробуда-1919".

Веднага след това бяха поднесени венци и цветя на паметника на падналите в трите войни и този на двамата незнайни руски войни под съпровод на духова музика и мажоретен състав.

Тържественото честване, посветено на Националния празник на България, бе организирано от Община Кочериново и НЧ "Пробуда-1919".

 

КОМЕНТАРИ

Любопитно07:50 - 04.03.2018
Интересен начин са избрали да се отдаде почит към загиналите за свобода! Нищо лошо към момичетата от мажоретния състав, просто мисля че би било по-добре тържеството да протече по по-официален подход, отколкото кълчене пред емблематична фраза като по-горе показана на снимката. (Свобода или Смърть)
Господин12:54 - 03.03.2018
Защо се канят други деца.При 5 работника в читалището ние каним други за една покана е нужно един човек да дигне телефона и да се обади само заплати им се дава да организират еди събор и трети март другите 363 дни да чакат заплата и да се крият в читалището
Jorj12:44 - 03.03.2018
Защо винаги имаме представители от други читалища нашето читалище е много хубаво но трябва да се смени секретарката за да има наши деца там си седят само за заплати и нищо не правят къде гледа нашия добър кмет
Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK