Пореден протест на Е-79 край Владая, отпада организираният транспорт от Благоевград

Снимка: bTV, архив

В пореден протест на Е-79 край Владая се включват тази вечер жители на с. Владая, с. Драгичево, с. Мърчаево, с. Рударци и с. Кладница. Протестът ще започне от 17 ч. при гара Владая, съобщава Васил Николов – председател на Протестния инициативния комитет.

Отпада организираният транспорт от Благоевград, който бе и за протестиращите от Дупница, както и този за Кюстендил и Радомир, a блокадата на пътя няма да е постоянна както бе заявено предварително, а ще се проведе символична такава на няколко пъти за по 3-4 минути, за да могат да бъдат пропускани автомобилите.

Причината протестът да се проведе в „по-мек“ вариант, е постигнатата договорка между протестиращите и АПИ относно реверсивното движение. Поетите ангажименти от пътната агенция са следните – реверсивното движение остава само в най-натоварените дни – понеделник, вторник, петък и неделя.

Но най-важният ангажимент, който се очаква да бъде изпълнен от АПИ, е изграждане на автоматизирана електронна система за реверсивна организация на движението чрез светофари да края на октомври месец 2019-а година, както и решаването на проблемите по некачественото изпълнение на ремонта на пътя край Владая и довършване на отводителните системи на трасето.

"Причината въпреки договорките с АПИ протестът все пак да се състои, е че досега много пъти сме били лъгани и са ни давани крайни дати и срокове, които не са били спазени. С тази протестна демонстрация искаме да препотвърдим решимостта си, че ако и този път бъдем излъгани ще преминем към по-мащабни протестни действия, а също така и другият проблем, който е с изхода на жителите на с. Драгичево в посока София също не беше решен", коментира Николов.

Той припомни, че протестът е с две категорични искания: 1. Изграждане на постоянна система за реверсивна организация на движението, което вече е обещано от страна на АПИ, и намиране на вариант за решаване на проблема с изхода на жителите на с. Драгичево в посока столицата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK