Жители на Долна Козница в паника от мечка стръвница

Камери заснеха мечка и в района на Цървена ябълка Снимка: Фейсбук

Искат тя да бъде прогонена

Жители на невестинското село Долна Козница са в паника от мечка, която обикаля през последните дни района. За последно тя е видяна на 300 метра от последната къща в Долната махала. На мечи стъпки се натъкнала и Мая Божанова, която наскоро загубила майка си.

„Постоянно ходим на гроба на майка ми, но при последния път видяхме огромна стъпка на него, тъй като земята е мокра и се личи ясно. В семейството имаме ловци и те казаха, че това е отпечатък от лапата на мечка. Не може да се сбърка с друго диво животно.

Да не говорим, че храната, която оставихме липсваше, венеца беше разнесен“, коментира Мая. С проблема тя е запознала общинската управа в Невестино, които от своя страна ще сигнализират горското. Жената казва, че от администрацията са направили необходимото, но страхът в хората остава.

Жителите на Долна Козница и съседните села са категорични, че не желаят животното да бъде убито, а настояват да бъде прогонено по някакъв начин. Готови са да съберат и подписка, само и само проблемът да бъде разрешен.

„Стигнехме да ходим из селото със специални устройства, които издават звуци, за да плашим хищницата. Вече спокойно не се движим в селото – от колата в къщата и пак така“, обяснява още притесненията си Мая Божанова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK