Повдигнаха обвинение на сърбин, опитал да пренесе канабис за 76 640 лева

Снимки: ПРБ

Предстои Окръжна прокуратура – Хасково, да поиска постоянен арест

Окръжна прокуратура – Хасково, привлече като обвиняем  Р.Д., на 28 г., сръбски гражданин, за това, че на 23.11.2020 г., през ГКПП – Капитан Андреево, общ. Свиленград, без надлежно разрешително е направил опит да пренесе през границата на страната, от Република България в Република Турция, високорисково наркотично вещество – канабис, с общо бруто тегло 19,160 кг на обща стойност 76 640 лева, като деянието е останало недовършено по независещи от него причини – престъпление по чл. 242 ал. 2 вр. чл. 18 ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 23.11.2020 г. около 19.00 ч., на ГКПП - Капитан Андреево, пристигнал лек автомобил, марка  „Волво“ , със сръбска регистрация, управляван от обвиняемия Р.Д. Той пътувал сам от Сърбия през България за Турция. Превозното средство е било селектирано за щателна митническа проверка по метода „анализ на риска“. При пролъчване с рентгенова апаратура и физически контрол от митнически служители, във фабрични кухини на автомобила, са били открити 39 вакумирани полиетиленови плика. Те съдържали зелена тревиста маса, която при полеви наркотест е реагирала на канабис.

Обвиняемият Р.Д. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура – Хасково, да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK