Съдят мъж, стрелял по 14-годишна

Снимка: Infomreja.bg

Момичето е в болница

Районната прокуратура в Провадия задържа за срок до 72 часа  38-годишния Добромир Д., след като е бил привлечен като обвиняем за нанасяне на тежка и средна телесна повреда на 14-годишно момче – престъпление по член 128, ал. 2, във връзка с ал. 1 от НК.

На 23 юли тази година около 22 часа обвиняемият произвел два изстрела с газов пистолет. След това с дръжката на оръжието нанесъл удари в главата на 14-годишното момче. Заедно с него били и други деца, които след изстрелите се разбягали.

Пострадалото момче е настанено в болница с голям епидурален кръвоизлив, разкъсно-контузна рана в челната област и счупване на черепния покрив.

До инцидента се стигнало, след като вечерта на 23 юли в беседка в кв. „Север“ в Провадия шумно се забавлявала компания от момчета и момичета. Към тях се присъединили и приятелите на пострадалото дете. Действията на обвиняемия били изненадващи за разпитаните по досъдебното производство деца.

Районната прокуратура в Провадия ще внесе искане в Провадийския районен съд за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на 38-годишния Добромир Д.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK