Остава неясна самоличността на жертвите след взрива във Варна

Снимка: Нова тв

Прокуратурата с подробности за инцидента

След взрива в жилищен блок във Варна прокуратурата с подробности за инцидента. 66-годишният Веселин Димитров, за когото се предполага, че е причинил взрива във Варна, е обявен за общодържавно издирване, заявиха преди минути от прокуратурата в града.

„Самоличността на двата трупа не е установена. Те са намерени в два съседни апартамента”, посочи окръжният прокурор на Варна, Красимир Конов.

„Ще се въздържа от коментар за конкретни причини за взрива. Все още не е ясно кое се е случило първо – пожарът или взривът. Последвал е пожар или първоначално е имало пожар, в резултат на което е последвал и взривът. Хората са били разбудени от взрива. Няма очевидци, които да потвърдят какво се е случвало преди самия взрив”, каза още Конов. 

„Рано е да се каже дали става въпрос за умисъл. Работим по две версии – нелеп инцидент или умишлени действия”, обясни окръжният прокурор.

„По първоначална информация стана ясно, че мъжът е изнасял багаж от взривения апартамент цяла нощ. Тя беше приета от всички като достоверна. В хода на разследването и разпитите на място на свидетели се оказа, че това не е така. Съседи са чули шум, който са определили като местене на мебели”, добави Конов. 

„Няма данни за негово психическо състояние, което да буди притеснение. Разпитани са негови близки и роднини. Днес продължаваме с установяване на други хора от кръга му. Предвиден е и допълнителен оглед на местопроизшествието”, допълни окръжният прокурор.

„Веселин Димитров е обявен за общодържавно издирване. Жената, с която той живее е разпитана. Няма потвърждение, че в жилището е имало взривни вещества”, обясни Конов.

В рамките на днешния ден се очаква да бъде разпространена снимка на издирвания Веселин Димитров. /Нова тв/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK