Грък на съд за катастрофа край Благоевград, отнела човешки живот

Снимка: Infomreja.bg

Окръжната прокуратура в Благоевград внесе обвинителен акт срещу Е. П. от Република Гърция за извършено от него престъпление по време на шофиране, в резултат на което е причинена смъртта на пътничка и средна телесна повреда на друг пострадал при катастрофата.

На 19. февруари 2017 г., малко преди 16 часа, обвиняемият П. управлявал собствения си лек автомобил „БМВ Х5“, като пътувал от Благоевград за София. Атмосферните условия били неблагоприятни, валял дъжд.

Въпреки това, при избирането на скоростта на движение, той не се съобразил със състоянието на пътя – хлъзгава асфалтова настилка и наличие на локви по платното. Освен това водачът не спазил задължението да не превишава максимално допустимата скорост извън населено място и управлявал лекия автомобил със 113,82 км/ч.

В резултат на действията си, на ляв завой водачът изгубил контрол, колата се блъснала в билборд, след което излетяла от пътя и се забила в дърво. При зверския удар на място е загинала млада жена, возеща се на предната дясна седалка на автомобила.

При ПТП-то е причинена и средна телесна повреда на 10-годишно дете, довела до трайно затруднение на движението на крайниците за срок по-голям от един месец. Невредим е останал единствено бащата, който е управлявал автомобила.

Предстои насрочване на разпоредително заседание от съда.

 

Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK