Благотворителен концерт в подкрепа на Николай Бунев от Баничан

Снимка: Личен архив

Той ще се проведе на 28-и февруари в Дом на културата – Гоце Делчев

Хората от гоцеделчевското село Баничан не спират да се грижат за своя съселянин Николай Бунев, който пострада тежко по време на бой между две компании миналата година на Великден. Мъжът излезе от кома и се възстановява, но трябва да постъпи за няколкомесечна рехабилитация в център „Сердика“ – София, за което са нужни значителни средства. За всеки 20 дни там се заплащат по  1 200 лева, без личните консумативи.

Елена Сивриева – кмет на Баничан, споделя, че за един месец в кметството са събрани над 2 000 лева. Децата, които са участвали във ваденето на кръста на Йордановден, са дарили събраната сума от 960 лева за възстановяването на Николай.

За набавяне на останалата сума ще бъде изнесен благотворителен концерт. Негови организатори са община Гоце Делчев, читалище „Възраждане“- Баничан, църковното настоятелство и кметът на селото.

Концертът, който е под надслов „Доброто е заразно“, ще се състои на 28-и февруари (петък) от 18:00 часа в Дом на културата – Гоце Делчев. В него ще вземат участие изтъкнати певци, музиканти и танцьори в лицето на Гуна Иванова, Любимка Бисерова, Боряна Карпузова, Николай Урумов, Неврокопски ансамбъл за народни песни и танци, оркестър „Щуро маке“, квартет „Искърски надежди“, китарен оркестър към ПМГ „Яне Сандански“, самодеен състав към читалище „Възраждане“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK