Жени ГЕРБ – Кюстендил на двудневен форум във Велинград

Снимки: ПП ГЕРБ - Кюстендил

„Национално управление и сигурност. Политика на европейска свързаност в контекста на присъединяването на Западните Балкани. Тези теми бяха сред основните, които се коментираха по време на Седмата политическа академия на Жени ГЕРБ“, обяви координаторът на дамската организация за област Кюстендил, Реонита Йорданова. Освен нея, участие в политическия форум взеха Даниела Стоянова – клубен ръководител на ЖГЕРБ в община Бобошево и Румяна Тончева – член на областното ръководство на жените в Кюстендил.

Над 150 дами от цяла България присъстваха на двудневния форум във Велинград, който бе открит от зам.-председателя на партията и председател на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, председателя на жените Ирена Соколова и областния координатор на политическата сила в Пазарджик, Найден Шопов.

За устойчивата и целенасочена социална политика – дългосрочна облигация за сигурност и развитие говори зам.-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова.

„Европа в навечерието на парламентарните избори“ бе темата, която засегна евродепутатът д-р Андрей Ковачев, който е и зам.-председател на ЕНП. Относно „Сигурност – план, приоритети и предизвикателства“ пред дамите дискутира министърът на вътрешните работи Младен Маринов. Министърът на туризма Николина Ангелкова постави акцент върху традиционния и дигитател туризъм, предпоставка за развитието и популяризирането на страната ни като атрактивна дестинация.

Сред засегнатите теми по време на Седмата академия на ЖГЕРБ бяха още: моделите на национална и регионална политика, водещи към сигурност, свързаност и толерантност в Европа; националното управление – политическа, коалиционна и опозиционна култура.

Гост-лектори бяха още: Торстен Гайслер – представител за фондация „Конрад Аденауер“ за България, социалният антрополог Харалан Александров, Максим Бенвениски от Организацията на евреите в България „Шалом“ и политологът Антон Тодоров.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK