Жената на Каплата отново на разпит

Снимка: Infomreja.bg

Каплата със 72-часово задържане, засега!

Бившата съпруга на Васил Капланов – Каплата отново е привикана за разпит в полицията в Дупница. Към този момент все още не е ясно дали тя ще бъде арестувана или ще даде само показания по случая с изчезването на Янек Миланов, научи ИНФОМРЕЖА. Това е второ привикване за разпит на Петя Николова, за втори път арестуват и Васил Капланов.

При първоначалното задържане на Петя, разследващите искаха да я отведат за разпит в Национална следствена служба, но в последствие решиха, че може да бъде доведен служител, който работи с детектор на лъжата и тя да се подложи на него в Дупница. В последствие жената на Каплата отказа да съдейства на разследването по случая с изчезването на Янек.

Капланов отново беше задържан, след като отправил закани за убийство на друг дупничанин. Деянието е квалифицирано по чл. 144, ал.3, вр. ал. 1 от НК, съобщиха от Прокуратурата.

Обвиняемият отправил закана с убийство към Д.Н. по повод направен от пострадалия коментар в социалните мрежи, във връзка с изчезването на Янек Миланов.

С постановление на наблюдаващия прокурор от 01.09.2020 г. Капланов е задържан за срок до 72 часа, с цел осигуряване явяването му пред съда за предстоящото разглеждане на искането на държавното обвинение за определяне на мярката му за неотклонение „задържане под стража“.

Водят се действия по разследването по образуваното досъдебно производство.

До този момент Каплата беше с наложена мярка за неотклонение „домашен арест“, но по друг досъдебно производство за държане на голямо количество боеприпаси. Малко по-късно стана ясно че прокуратурата в Дупница ще обжалва наложената мярка като ще поиска той да влезе за постоянно в ареста.

Името на Капланов обаче се свързва и с изчезването на Янек Миланов от Дупница, който се качва в джипа му на 31-и юли. От тогава няма никаква следа от Янек въпреки претърсвана огромна площ в района на Сапарева баня, Дупница и Крайници.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK