Жената на Бареков: Ние сме новата кръв на България

Мария Календерска, снимка: Нова ТВ

Жената до Николай Бареков - Мария Календерска, е втора в листата на „България без цензура” (ББЦ) в Благоевград. Тя е втора и в листата на 24 МИР в София.

В интервю за "Здравей, България” по Нова ТВ тя обясни, че е загърбила телевизията, за да се впусне в политиката, тъй като според нея е време за промяна.

По думите й в един момент се е оказало, че средствата на журналистиката са недостатъчни да се постигне и минимална промяна, която е нужна за България.

"Омръзна ми политици като Яне Янев да ми дават наклон в живота. Животът у нас е толкова незадоволителен", обясни тя влизането си в политиката. Преди нея в студиото гост беше Яне Янев, който говори за купуването на гласове и заяви, че основен играч в него ще бъде партията на Бареков "България без цензура" (ББЦ).

Във връзка с критиките относно обещанията за невъзможни неща, като например идеята на ББЦ за 1 милион нови работни места, Календерска обясни, че те на практика са за два управленски мандата, които искат – това означава по около 150 хиляди на година, което според нея не е невъзможно.

"ГЕРБ ще е силата, която ние ще се стараем да не допуснем да се върне във властта по същия начин, по който управляваше”, заяви съпругата на Бареков.

"Българският народ е един донор, в който политиците и фирмите, които ги подкрепят, са впили своите нокти. Само че те не си дават сметка, че този донор вече е толкова слаб, че ако не влезе нова кръв, ще загине. Ние сме тази нова кръв”, категорична бе Мария Календерска.

Тя обясни смяната на позициятя на Бареков спрямо Бойко Борисов и ГЕРБ с разочарование, като посочи, че всеки втори човек, гласувал за ГЕРБ през 2009 г., се е разочаровал.

На въпрос какви са взаимоотношенията им с Цветан Василев, тя коментира, че го е срещала, но не го познава.

Тя отхвърли и обвиненията, че той е финансирал кампанията на ББЦ на евроизборите, която бе посочена за една от най-скъпите с думите, че БСП са похарчили само 1000 лева по-малко за кампанията за евроизборите от ББЦ.

Календерска поиска и да не бъде сравнявана с партньорката на Волен Сидеров Деница Гаджева, която стана народен представител след като половинката й я включи на избираемо място в листите за предишните избори.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK