Жена засне вота си с телефон в Туховища

снимка: infomreja.bg, архив

Жена е заснела с камера от телефон гласуването си за кмет на Туховища, съобщиха от Секционната избирателна комисия в сатовчанското село.

Като влязла в тъмната стаичка, тя документирала с телефона си за кого е дала гласа си. Звукът от камерата обаче се чул в изборното помещение и секционната комисия светкавично реагирала.

След като всички членове на СИК били единодушни, че са чули звука от камерата, взели решение да анулират бюлетината на избирателката.

Това е едно от най-сериозните нарушения по време на изборния ден в Туховища, установени до момента.

От щаба на ГЕРБ са пуснали досега няколко жалби до ОИК във връзка и с други нарушения на избирателния кодекс. Оттам сигнализират, че още от началото на изборния ден представители и поддръжници на ДПС са забелязани да провеждат открита агитация пред секция № 21 в двора на ОУ „Св. Св. Кирил и Методи“ и да оказват натиск върху избирателите. В един от сигналите за закононарушение се посочва, че през целия ден хора на ДПС извозват с коли от домовете избиратели, за да гласуват за техния кандидат-кмет.

До 14 часа в селото има сериозна избирателна активност. От 681 души с право на глас вече са гласували 400. В момента пред единствената избирателната секция няма желаещи да обявят правото си на вот. Очаква се хората да се активизират след 17 часа.

Днес в сатовчанското село Туховища се провеждат частични избори за кмет. В изборната надпревара участват досегашният кмет на селото Кемал Арифов от ДПС и кандидатът на ГЕРБ Венцислав Шишманов.

До частичните избори се стигна, след като Административният съд – Благоевград анулира изборните резултати от октомври миналата година.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK