Жена и двама мъже загинаха при верижна катастрофа с 50 автомобила на магистрала "Хемус"

Снимки: botevgrad.com, Botevgrad Photo News

Една жена и двама мъже загинаха при верижна катастрофа с над 50 автомобила в тунел Витиня на автомагистрала "Хемус" в посока Варна, съобщи Агенция "Фокус".

По първоначални данни сред тежко пострадалите в катастрофата има и дете, но към момента няма данни нито за състоянието, нито за самоличността му. Четирима души, пострадали при катастрофата в тунела "Витиня", са приети в УМБАЛСМ „Пирогов” като няма опасност за живота им. В момента те преминават през подробни преглед и изследвания при различни специалисти.

Пред Агенция „Фокус” главният секретар на МВР комисар Георги Костов, който е на мястото на инцидента съобщи, че причината за тежкия пътен инцидент е несъобразена скорост и неспазване на дистанция. Костов добави, че в посока Варна – София движението ще бъде пуснато до половин час. В другата посока автомобилите се пренасочват още от Богров по стария маршрут. Той подчерта, че в момента в тунела на „Витиня” автомобилите са около 40, но пострадалите са над 50.

Най-малко три екипа на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” помагат в разчистването на автомобилите от верижната катастрофа на автомагистрала „Хемус”. Техниката, която е изпратена на мястото на инцидента е аварийно-спасителна.

Екипи на полицията, на Спешна помощ, на ГД” Пожарна безопасност и защита на населението” продължават да оказват съдействие на място, а автомобилите се отклоняват към стария път София – Ботевград.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK