Жена, със съмнение за вирус, почина заради домашно насилие

Снимка: Infomreja.bg

На 5 април тази година въпреки започналото лечение 42-годишната жена починала

За срок до 72 часа Окръжната прокуратура във Варна е задържала 30-годишния Ивайло И., след като му е повдигнала обвинение за причиняване смъртта на приятелката му вследствие на умишлено нанесена средна телесна повреда – престъпление по член 124, ал. 1 от НК.

Ивайло и 42-годишната му приятелка постъпили в болница след съмнение, че са заразени с коронавирус. Двамата били оставени в болницата, за да бъдат тествани за COVID-19.  Жената се оплаквала от болки в гърдите.

На 5 април тази година въпреки започналото лечение 42-годишната жена починала. Назначена била аутопсия, от която станало ясно, че тя е със счупени ребра, вследствие на което е настъпило усложнение в белите й дробове. Пред свои познати, преди да почине, тя споделила, че в средата на месец март Ивайло й нанесъл побой.

След смъртта на приятелката му миналата нощ Ивайло успял да избяга от болницата, но бил задържан благодарение на бързите и професионални действия на служители на ОД на МВР. Извършено било претърсване в дома му, откъдето са иззети пушка и бухалка.

30-годишният обвиняем е осъждан над десет пъти. Окръжната прокуратура във Варна ще внесе утре искане в съда за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на Ивайло И.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK