Кандидат-кметът Андон Тодоров: Призовавам на публичен дебат Атанас Камбитов

Андон Тодоров, снимка: "Партия на зелените"

Тодоров настоява за отговор на 13 въпроса

"Призовавам на публичен дебат пред целия град на площад „Македония“ Атанас Камбитов, когото благоевградчани окичиха не с един, а с няколко прякора за времето на престоя му в кметския кабинет. Сложил маска с фалшива, изкуствена усмивка, той не смее да се изправи очи в очи с благоевградчани и проблемите им, за голяма част от които носи пряка вина.

Страхът е причината Камбитов да прекрати практиката за ежеседмичен прием на граждани и месеци наред да не се интересува какво искат хората от него и администрацията.

Заради навика му да се крие зад подписите на заместниците и подчинените си, и с това индиректно да решава съдбите на гражданите, те го нарекоха „страхливец“. Заради огромните средства, които се изписват за фойерверки благоевградчани му лепнаха парамона Насо Зарята. А заради лакомията да прибира всичко, до което се докопа за себе си, получи прякора Неделчо.

Това е обществена тайна и отдавна се говори открито из целия град. Но Камбитов няма как да го знае, защото всеки ден бърза към дома си в София, а  доверените му „очи и уши“ му донасят само онова, което той иска да чуе. Заради изкривената истина, която му се представя, той се помпа с празно самочувствие, но скоро балонът с химерата на победител ще гръмне и ще помете с него и онези, които държат розовите му очила и му запушват ушите за недоволството на благоевградчани.

Камбитов фактически е приватизирал успехите на ГЕРБ и правителството на национално ниво, за които не той има заслуга, а премиерът Бойко Борисов и редовите членове на партията, и се възползва всячески от този имидж да трупа лични дивиденти. Да прави с чужда пита помен е негова запазена марка.

Призовавам го на дебат, но ако не смее да се изправи пред мен, да го направи пред избирателите и да отговори на всички въпроси, свързани със скандалите около него през последния мандат. Призовавам го да обясни на хората защо няма пари за вода на децата ни в детските градини, нито за облагородяване на междублоковите пространства в ЦГЧ, както и за много улици, които в 21 век, в областен европейски град, все още не са асфалтирани.

Ако поне веднъж бе седнал инкогнито сред избирателите, Камбитов щеше да разбере , че го наричат крадец, защото влязъл в  политиката с кредити и фалирали фирми, със скъсани дънки и обувки, а сега само дрехите на гърба му гонят няколко хилядарки в евро. Толкова бързо с честен труд няма как обикновен човек да натрупа състояние, да кара автомобили за стотици хиляди, да живее в луксозна къща в баровски столичен квартал, имотното състояние на близките му, в това число и „дясната му ръка“ Ивайло Благов-Кучката рязко да скочи. Освен ако не спечели от тотото, но не се е чуло Камбитов да е пуснал печеливш билет.

Призовавам Атанас Камбитов да отговори публично само на 13 въпроса, които веки ден си задавават благоевградчани, аз като съветник търся отговори, но и до днес не съм ги получил:

1. С колко пари влезе в политиката и колко са имотите и спестяванията ти сега?

2. Кой плаща разходите на теб и на целия софийски екип да пътувате за работа от София и обратно? Изчисленията сочат, че ако е за собствена сметка, работите само за пътните.

3. Вярно ли е, че прибираш за себе си по 10 % от печалбата на фирмите, спечелили търг на общината?

4. Вярно ли е, че фирми, на които се разпраделят общинските обществени поръчки, ти отчисляват 50% от сумата?

5. Чистата заплата, която получаваш след запора на съдия-изпълнител за фалит на твои фирми е, 816 лв , как се издържаш с тези пари, как и откъде плащаш на бившата си жена всеки месец по 4000 лв, за да мълчи и не разкрива тайните ти?

6. Къде живееш в София? Колко струва къщата ти и как я купи?

7. Давал ли е Ивайло Благов-Кучката заем на дъщеря ти, за да си купи тя апартамент?

8. Какви  имоти са имали хората от най-близкото ти обкръжение преди да влезеш в политиката и колко имат сега?

9. Каква е връзката ти с фирмата, закупила терена на бившатна автогара „Кончето“ и защо мълчиш за незаконния строеж, издигнат там от нея?

10. Кои медии финансираш и на кои си собственик чрез поставени лица? Защо общината дава на година 350 000 лева за медийно обслужване?

11. Защо инвеститорите бягат от Благоевград и предпочитат да открият работни места в съседните общини? Търсиш ли им процент?

12. За какви пътувания в чужбина на служители и ръководен екип общината харчи 350 000 лева на година и какви са ползите за благоевградчани от тези екскурзии?

13. В чий джоб, в твоя ли, влязоха парите, дарени от фирми, за ОФК „Пирин“ и за Кръста? Кога ще дадеш отчет на благоевградчани?!

Готов съм да осигуря озвучаване, излъчване и заснемане на дебата или публичното изявление на Атанас Камбитов, за да получат благоевградчани отговори на питанията си.

Бог да пази Благоевград от Насо Зарята и свитата му!"

Андон Тодоров, кандидат за кмет на Благоевград

Купуването и продаването на гласове е престъпление

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK