Екстрадират турчин, убил човек и изгорил трупа му

Снимка: Infomreja.bg

Искане да бъде взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на обвиняем за предумишлено убийство, извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост, внесе в Шуменския окръжен съд Окръжната прокуратура в града. 21-годишният Юзджан Р. е обвинен за убийството на своя съселянин Р.М., извършено на 16 срещу 17 септември 2018 г. в село в шуменското село Вълнари. Тялото на убития след това било изгорено.

21-годишният обвиняем е бил привлечен към наказателна отговорност  задочно, след като на 20 септември 2018 г. напуснал България с полет за Истанбул от летище Варна. Турските власти установили издирваното лице и на 31 март тази година Юзджан е задържан за срок до 40 дни с цел екстрадицията му в България. Предаден е на българските власти на 17 юли тази година.

След убийството на съселянина си, извършено с метална щанга, той преместил тялото на убития в двора на изоставена къща. Завил го в одеяло. С помощта на друг човек натоварил трупа в багажника на лек автомобил и го транспортирал до гората, на около 5 км извън село Вълнари. Там запалил тялото и без да го заравя или прикрива, го оставил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK