Петър Паунов: Сами вървим към унищожаването на болницата и достъпа до лечение

Снимка: Infomreja.bg

По 400 сигнала обслужват за денонощие от Спешен център - Кюстендил

Изтървахме момента,  в който можехме безболезнено да преодолеем юни. Лишихме се  и от едно от най-знаковите мероприятия за нашия град – Празник на черешата. Притесненията ни обаче продължават да са много сериозни, защото продължава да се увеличава заболеваемостта на територията на града и страната. Въпреки строгите карантинни мерки, инфекцията вече с пренесе и в другата част на град Кюстендил, а не само в квартал „Изток“. Това обяви на пресконференция днес кметът на Кюстендил Петър Паунов.

От последните проби, 5 са в града, 11 са в ромския квартал и един в по-малко населено място. От 125 човека за последните две седмици с PSR-тестове, 94 са в квартал „Изток“, а останалите са в Кюстендил и малките населени места. Вече има 20 човека с положителен резултат, които са извън квартала.

„Няма как да не сме разтревожени от това нещо и Ви моля действително да се осъзнаем какво вършим със себе си. Това са едни прекрасни дни, на които вместо да се насладим, ние треперим колко човека ще трябва да минат през Спешен център и колко ще бъдат приети в отделението. Трябва ли да стигнем до момента, в който да имаме полеви болници“,  попита кметът на Кюстендил, Петър Паунов.

По негови думи пациентите с коронавирус към този момент са 12. Ежеминутно пристигат хора със симптоматика в болницата в Кюстендил, като всеки ден пътуват между 50-70 проби. Това вече не са само хора от квартала.

Хора, които са с наднормено тегло, високо кръвно налягане или съпътстващи заболявания не трябва да посещават абитуриентски балове или магазини. Разберете, нещата вървят към много тежки усложнения. Кюстендил се превърна в огнище на зараза без да има каквито и да било предпоставки за това. Ако не се осъзнаем ни предстоят жестоки моменти, болницата няма да издържи на този натиск и ще бъде принудена да затваря отделения и да лиши други наши близки от лечение, предупреди градоначалникът.  

Той каза още, че по 400 обаждания за денонощие обслужват в Спешен център - Кюстендил. Паунов коментира, че в момента болницата в Кюстендил разполага с по 2-3-ма пулмолози и вътрешни лекари, които денонощно не свалят костюмите и тичат от отделение в отделение. Сами вървим към унищожение на болницата и към достъпа до лечение, категоричен беше кметът.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK